Saavutettavuusseloste ja -palaute

Metropolia Ammattikorkeakoulun saavutettavuusseloste Tuote- ja palveluvirittämö -verkkosivustolle.

Tuote ja palveluvirittämö -verkkosivustoa koskee EU:n saavutettavuusdirektiivi sekä laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tavoitteena on ihmisten yhdenvertaisuus digitaalisessa yhteiskunnassa ja yhdenmukaiset vaatimukset saavutettavuudelle. 

Sivuston saavutettavuusstandardi on WCAG 2.1, AA-taso. Verkkosivujen tekemisessä on huomioitu saavutettavuusvaatimukset ja se on pyritty tekemään mahdollisimman toimivaksi kaikki käyttäjät huomioiden. Saavutettavuusselosteen tiedot perustuvat Metropolia Ammattikorkeakoulun omaan saavutettavuusarviointiin.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua Tuote- ja palveluvirittämö ja on tehty 27.4.2021. Verkkosivusto on julkaistu vuonna 2018.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. 

1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö

Verkkosivuilla voi olla kuvia, jotka toimivat linkkeinä, mutta jonka alt-tekstistä ei ilmene, että kyseessä on linkki tai mille sivustolla päätyy linkkikuvaa klikkaamalla.

1.3.1   Informaatio ja suhteet

Sivuston pdf-tiedostoissa voi olla puutteita. Pdf-tiedostojen koneluettavuudessa voi olla puutteita. Pdf-tiedostojen merkintätunnisteissa ja lukujärjestyksessä voi olla puutteita, kirjanmerkkejä voi puuttua ja tiedostoissa voi olla puutteellisia otsikointeja.

2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa)

Verkkosivulla voi olla linkkejä, joiden linkkitekstit eivät kerro tarkalleen mikä sivusto aukeaa kun linkkiä klikkaa sekä linkkejä, joita ei ole muotoiltu tekstilinkeiksi vaan on liitetty sivustolla www-osoitteiden muodossa.

2.4.6 Otsikot ja nimilaput

Ajankohtaista-sivun otsikkotasot eivät ole loogisia. Kaikki sivun otsikot ovat tasoa H3.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Voit antaa palautetta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen elina.forster@metropolia.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (avautuu uuteen ikkunaan). Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirastoSaavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Share this Page